Rövidből hosszú menyasszonyi ruha átalakítás

A hosszú menyasszonyi ruha átalakítás nem jelent kihívást egy szakképzett varrónőnek. De ha a menyasszonyi ruha 20 centiméterrel rövidebb a készméretnél, akkor az elsőre kicsit a „lehetetlen küldetések” közé tartozhat.

Menyasszonyi ruha átalakítás story:


A minap behozott egy menyasszony, egy tüllös esküvői ruhát, hogy alakítsam a méretére. Meglepő volt számomra, hogy 2 évvel ezelőtt vette egy kiárusításon nagyon jó áron, amikor még nem volt eljegyezve. Babona ide vagy oda, minden fejben dől el. Azt mondta, hogy egyszer úgyis elveszik feleségül. Fő a pozitív gondolkodás, 🙂 hiszen tényleg így is lett.
Amikor felpróbáltuk a menyasszonyi ruhát, meglepődtünk, hiszen lábszár középig ért. Ami tetszett is nekünk, hiszen kicsit Marilyn Monroe stílusú volt. De a nagy napra se a menyasszony se a vőlegény nem ilyet képzelt el, hanem gyönyörű hercegnős menyasszonyi ruhát. Ekkor megbeszéltük az esküvői ruha átalakítás részleteit. A bonyolultabb menyasszonyi ruha átalakítás során még 2 ruha próba szükséges, ami maximum 30-30 perces. Nagyon fontos, hogy az a cipő legyen ott, amit az esküvőn visel a menyasszony.

Az átalakítás:

A menyasszonyi ruha átalakítás során teljesen szét kell szedni a ruhát. A menyasszonyi ruha átalakításszoknya alján toldjuk meg minden réteget plusz 25 centiméterrel. A toldásokat csupán talpszélességgel varrjuk és utána minden varrásszélt 2 milliméterig visszavágunk és egy oldalra vasaljuk. Viszont muszáj, plusz 2 tüll réteget raknunk felülre, hogy a toldás ne legyen szembetűnő senki számára. A 2 tüll réteget ugyanúgy kell elkészíteni, mint az eredeti szoknyát. Szépen be kell ráncolni és hozzávarrni külön-külön. Fontos, hogy egyenletesen legyen szétosztva a ráncolás, hiszen a végeredmény nem lesz megfelelő, ha egyenetlen a szoknya ránca. Amikor mindez megvan, akkor összedolgozzuk a míderrel, különösen odafigyelünk az összeforgatásra. Ha ez is sikerült, akkor fellélegezhetünk, hiszen a menyasszonyi ruha átalakítás nehezén túl vagyunk. ☺

Ezek után szépen ki kell vasalni a ruhát és méretre vágjuk a hosszát. Ezt többféleképpen is lehet, mert ha biztos vagy a dolgodban, akkor próbababára teheted, és méretek alapján levághatod. Ha egy kicsit is bizonytalan vagy, akkor a menyasszonyon vágd le.
menyasszonyi ruha átalakításAz ideális ruha hossz a földtől 5 centiméterrel rövidebb. Fontos, hogy minden réteget külön-külön szabad levágni és alulról a béléstől kezdjük.
Ha minden utasítást lépésről lépésre követtél, akkor tökéletes lesz a végeredmény. ☺

Az arcát azért takartuk ki, hogy még véletlenül se láthassa meg a vőlegény az esküvő előtt a menyasszonyát.

Menyasszonyi ruha alakítás itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

− 1 = 4