A tökéletes menyasszonyi ruhaválasztás titka

 Mi kell a jó esküvői ruhához?

Jó, ha van saját elképzelésed, hogy mit szeretnél, de már az is segítség, ha azt tudod milyen ruhát nem. Fontos egy lelkes, hozzáértő, tapasztalt elamenyasszonyi ruhadónő, aki nem nyugszik, amíg meg nem találod azt a ruhát, ami igazán illik hozzád. Természetesen ehhez több dolgot is figyelembe kell venni.

Lássuk…

Mindenképpen tudnunk kell, hogy milyen összeg áll rendelkezésünkre.

Nincs értelme felpróbálnod egy drága menyasszonyi ruhát, ha nem engedheted meg magadnak, Mert a minőségi és drágább esküvői ruha után, nehezebben találsz olcsóbb kategóriában hasonlót és csak a szíved fog fájni. Mérlegelheted, hogy kölcsönözni vagy vásárolni szeretnél. De itt sem árt körültekintően szétnézni, mert van, hogy jobban megéri megvenni a ruhát a hatalmas kedvezmény miatt. Ám soha ne hozz elhamarkodott döntést! Attól az esküvői ruhaszalontól, ahol úgy érzed, hogy kényszer a foglalás, mert „megéri, ha most azonnal”… inkább köszönj el, később valószínűleg megbánnád!

Menyasszonyi ruha. Bérelni vagy megvenni?

A menyasszonyi ruhabérlés és -vásárlás alapvetően két külön árkategóriában mozog. Egy menyasszonyi ruha kölcsönzése általában 100.000- és 250.000 Forint között mozog.

Fontos tudnod, hogy a minőségi esküvői ruha szalonokban a bérelt ruhák állapotára különösen odafigyelnek. Foglalásnál kérdezz rá, hogy hányszor adnak ki egy ruhát! 3-4-szer ideális a ruha kiadása.  Illetve figyelj oda a ruhák állapotára! Nem árt rákérdezni, hogy mire számíthatsz, ha valami történik az előtted való kölcsönzés alkalmával. Bizonyos garanciát kell vállalniuk a menyasszonyi ruhaszalonoknak. Mint például, ha netán sérül a ruha, amire a te esküvőd ideje lenne, akkor a szalonnak vagy egy tökéletesen ugyanolyan menyasszonyi ruhát kell beszereznie, (aminek kevés az esélye, ha rövid az idő) vagy olyan másik menyasszonyi ruhát kell számodra felajánlani, ami neked is tökéletesen megfelel.

A valóban originál menyasszonyi ruha 400.000 Forint körül kezdődik. Itt is igaz a közmondás:
„Olcsó húsnak híg a leve.”

De mindenképpen meg kell említenem a kiárusított ruhákat is, amelyek már voltak kölcsönözve, de kedvezményesen megvásárolhatóak. Ezek általában 200.000- 300.000. Forint körül vásárolhatóak meg. Sokszor nagyon szép, új állapotúak, ha szeretnéd megtartani, jó választás lehet egy ilyen menyasszonyi ruha. Ha sikerült kiválasztani a megfelelő ruhát, még mindig szükség lehet átalakításra. Menyasszonyi ruha átalakítás kedvező áron, igényed szerint!

Milyen érzelmi értéke lehet egy ruhának?

Nagyon szép dolog kötődni egy ruhához. De vajon mennyi esélye van, hogy újra bele fogsz bújni? Ezt mindenképpen gondold át.

Ellenérvként hozzátenném még, hogy nem fogod a ruhát csak azért elővenni, hogy azt nézegesd, vagy mutogasd. Erre a célra vannak a profi fotók és videók, amik az esküvődön készültek.  Tárolása nem feltétlenül kíván sok helyet, de ha kicsi a lakás, akkor különösen bosszantó tud lenni, ha ide-oda kell rakosgatni.

De ha már eltetted a megvásárolt ruhát… Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy utazzatok el egy szép helyre a férjeddel?! Legyen ez akár egy másik évszak, mint amikor az esküvőtök volt. Vigyétek magatokkal a menyasszonyi ruhát. Ha nem akarsz költeni sminkesre, akkor, dobj össze egy szép sminket, illetve frizurát. Természetesen a párod is újra felveszi az esküvői öltönyét. Ha ez mind megvan, akkor jöhet egy fotósorozat, ami legalább olyan jó lesz, mint az esküvői! Ilyenkor sokkal kevesebb teher van rajtatok, és nem mellesleg pihentebbek is vagytok.

De van egy másik érvem a menyasszonyi ruhavásárlás mellett.

Lehet, hogy meglepő, de szerintem nagy sikert aratna a családban, ha a menyasszonyi ruhából készülne a babakelengye. Természetesen ez nagyban függ a ruha stílusától is. De hidd, el többszörös eszmei értéke lenne.

 

Ne akarj másnak látszani az esküvődön, mint amilyen vagy.

Sok menyasszony ott követi el a hibát, hogy ekkor szeretne igazán az lenni, aki ő eddig soha nem volt. Hallgass meg másokat is, de azért tudd, hogy ez a te esküvőd. Olyan menyasszony legyél az esküvődön, amilyen te szeretnél lenni. Éppen ezért is fontos az, hogy kit/ kiket viszel a menyasszonyi ruhapróbádra.

Azt hiszik néhányan, hogy életünkben ez az egyetlen alakalom, hogy ilyen ruha lehet rajtunk (szerencsés esetben ez így is van) és ilyenkor kell igazán „megmutatni”. Ne tedd! Nem fogod magad jól érezni és a mosolyod sem lesz igazán természetes.

Ha alapvetően modern vagy és szereted a csillogást, akkor a ruhádnak is valamilyen módon csillognia kell. Mert a túlzottan visszafogott eleganciában nem fogod magad igazán jól érezni. De ettől függetlenül csinos lehetsz.

Fontos a kényelem. De a szalonban minden ruha viszonylag kényelmes vagy legalábbis elviselhető. Ám az a ruha egy teljes napot lesz majd rajtad és az sem árt, ha levegőt is kapsz benne, késő este is a mulatságok közepette. Nagyon fontos, hogy ne most kísérletezzenek azok a menyasszonyok, akik eddig nem hordtak magas sarkút. Hiszen hatalmas szerepe van a cipőnek is, mert egy kényelmetlen cipő tönkreteheti a nagy napot.

 

Mi áll jól neked? Ha nem vagy tisztában azzal, hogy mi áll jól neked, légy tisztában azzal, hogy milyen az alkatod, mielőtt menyasszonyi ruha vadászatba kezdesz. Mert ha alacsony vagy akkor nem szabad hatalmas szoknyát választanod. Ha inkább szélesebb a csípőd, akkor pedig a sellőt felejtsd el! Jelenlegi méretednél kisebb menyasszonyi ruhát se válassz, még ha kemény edzés és fogyókúra előtt állsz. Hiszen nem jó szembesülni azzal, ha véletlen nem sikerül, úgy ahogy szeretted volna.

Kell a segítség. Ha nem tudnak megfelelő ruhát ajánlani a szalonban és látod, hogy tanácstalanok akkor inkább menj egy másik szalonba, ahol tapasztalt szakemberek fogadnak. Fontos a kommunikáció, és ha ez nincs meg, akkor a ruhádat se találod meg nagy valószínűséggel abban az esküvői ruhaszalonban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

89 + = 97