Menyasszonyi ruha átalakítási történtek 2.rész

Sajnos előfordulhat, hogy a menyasszonyi ruha alakítás esetén,  nem elsőre találod meg azt a szakembert aki igazán megfelelően tud neked segíteni a menyasszonyi ruhád átalakításában. Kérdés az hogy honnan tudhatod, hogy az esküvői ruha alakítása tényleg megoldható, vagy csak oly módon, hogy számodra  nem lesz tetszetős? Talán ez előre is látható, vagy sajnos ezt csak a menyasszonyi ruha alakítást követően fogod megtudni?

Menyasszonyi ruha bővítés

A rendelt menyasszonyi ruhák többségénél szinte mindig van bőség probléma, gyakran bővebb egy-két mérettel. Néha előfordul, hogy itt, ott szűkebb, akár két-három mérettel is. 

Menyasszonyi ruha alakítás előtt.
Menyasszonyi ruha, átalakítás előtt.

 

 

Henrietta teljesen tanácstalan volt a menyasszonyi ruhájával kapcsolatban.
Tanácstalan volt, hogy vajon tényleg csak így lehet a ruháját megfelelően méretre alakítani? Mert ha igen akkor nem szívesen viselné ezt a ruhát. 
Részéről nem voltak hatalmas elvárások. Szimplán annyit szeretett volna, hogy fel tudja venni az esküvő napján azt a ruhát amit választott. Ezt sikerült is megoldania az első varrónőnek. De Henritta számára egy kicsit sem tetszett ez a megoldás. (Itt azért megjegyezném, hogy nekem sem tetszett.)

Rosszul sikerült átalakítás.
Rosszul sikerült átalakítás.

 

Ezért is keresett meg, hogy tényleg csak ez az egyetlen megoldás létezik? Esetleg
lehetséges-e úgy alakítani a menyasszonyi ruhát, hogy a háta hasonlítson az eredeti
állapotára, ami eredetileg végig gombsoros volt.
A szokásomhoz híven kértem képet a ruha eredeti és a jelenlegi állapotáról. Szerencsére volt kép az alakítás előttről is.
Különösen fontosnak tartom, hogy fotózáskor a menyasszonyon legyen a ruha, ha megoldható. Nem egy vállfán vagy az ágyon szépen kiterítve és úgy lefotózva.
A kapott kép számomra is meglepő volt. Sajnos legjobban az lepett meg, hogy ezt varrónő már ,,készre,, alakította és úgy gondolta, hogy ez így megfelelő lesz.

 

Hogy megválaszoljam a saját kérdéseimet amit a blog elején tettem fel…


Más varrónőkről nem tudok és nem is akarok nyilatkozni, hiszen nem erről kell szólnia ennek a blog bejegyzésnek. Viszont az biztos, hogy ha nem érzed azt az első személyes konzultáció alkalmával, hogy a menyasszonyi ruhád alakítása jó kezekben van, akkor semmiképpen sem szabad a varrónőnél hagynod a ruhád. 

Ha hozzám fordulsz alakítással kapcsolatban, akkor szoktam kérni képeket és a képek alapján már tudok érdemben megfelelő választ adni, hogy a részemről az alakítás megoldható-e vagy sem. Hiszen nekem sincs varázspálcám. 🙂
Szinte mindig azt mondom minden kedves menyasszonyomnak aki megkeres, hogy kevés
olyan alakítás van ami nem megoldható. Az már egy másik kérdés, hogy megéri-e, illetve tud-e bizonyos kompromisszumot esetleg kompromisszumokat hozni annak érdekében, hogy kivitelezhető legyen az elképzelése.


Egyben biztos lehetsz!

Ha elvállalom a menyasszonyi ruhád alakítását, akkor mindent megteszek, hogy tökéletesen érezd magad a nagy napon az általam alakított esküvői ruhában.

Mit ahogy említettem pár mondattal ezelőtt ,, Nekem sincs varázspálcám,,  Így ennek hiányában teljesen szétszedtem a menyasszonyi ruha hátát és más bőséggel újat készítettem. Az utólag bele varrt fűzőt kiszedtem és új gombsort varrtam fel.  A végeredmény szerintem önmagáért beszél. 

Általam készített menyasszonyi ruha alakítás.
Általam készített menyasszonyi ruha alakítás.

 

Ha tetszett a munkám és szeretnéd, hogy én alakítsam a menyasszonyi ruhád, akkor kattints idde ➡   Elérhetőség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

29 − 21 =