Menyasszonyi ruha átalakítás történetek

Menyasszonyi ruha alakítás, gondoltad volna?

Gondoltad volna, hogy nehezen fogsz olyan menyasszonyi ruhát találni, amit szívesen viselnél a nagy napon? Gondoltad volna, hogy egy kisebb vagyonba kerülhet manapság egy menyasszonyi ruha bérlése?

Egyre elterjedtebb rendelni online vagy akár megvásárolni egy másik menyasszonytól, akinek már nincs szüksége a menyasszonyi ruhájára. De van, aki megkapja egy barátnő, vagy anyuka esetleg nagymama régi esküvői ruháját. Számomra is hihetetlen, de volt, aki a turkálóban talált rá a menyasszonyi ruhájára.

Sokféle történettel találkoztam már. Rengeteg elképzeléssel fordultak már hozzám. Egy biztos ahány menyasszony annyiféle elképzelés, sőt gyakran az adott menyasszonynak is több elképzelése van! 🙂

Ebben a kis blog bejegyzésben megmutatok nektek egy különleges menyasszonyi ruha átalakítást.

Az itt látható menyasszonyi ruha tulajdonosa, számomra meglepő kéréssel fordult hozzám, amit elsőre nem feltétlen tartottam kivitelezhetőnek. De kicsit tovább gondolva egyre inkább láttam benne a fantáziát és a lehetőséget, hogy megvalósítható lesz a ruha átalakítása. Természetesen az ilyen jellegű esküvői ruha alakításoknál nem elég egy próba. Nem szeretem rabolni senki szabad idejét, hiszen mindenkinek abból van a legkevesebb. Pláne esküvő szervezés közepette.  Így az első konzultáció alkalmával megbeszéltük, hogy mit szeretne alakíttatni a menyasszony és egy-két képpel illusztrálta, a félreértések elkerülése érdekében.  Az ilyen jellegű menyasszonyi ruha alakításoknál mindig kérek képeket. Hiszen kicsit sem engedhetem meg magamnak, hogy félre értsem a menyasszonyt, de ez akár fordítva is hatalmas probléma forrása lehet.

Ennél az alakításnál az volt a menyasszony kérése, hogy a lebernyeges felső, body-s legyen. Illetve szerette volna, ha hordhatóbbá ,,varázslom,” hiszen nagyon sokat mutat.  Szükség volt egy kis méret igazításra is, de az előbb felsorolt alakítások mellett ez már egyáltalán nem volt hatalmas feladat.

Leginkább elasztikus tüllből szoktak készülni a body-k és nem véletlen. Itt a mi esetünkben egy picit sem volt elasztikus az anyag. A fazon is megnehezítette a dolgom, mert mellig szűk, deréktól egyre inkább bővült. A csipke rárakásoknál a megfelelő mintájú, színű és anyagú csipke beszerzése volt az elsődleges komolyabb feladat.

Ha megvan a menyasszonyi csipke

Utána mintára vágni és mindent a helyére mozaikozva rátűzni gombostűvel. Ha ez sikerül, akkor lehet felvarrni, ügyelve arra, hogy ne csússzon el egyik csipke sem. 

Amikor ezeket a képeket készítettem, itt már éreztem, hogy nem vagyok messze a megálmodott ruhától.

Az eredeti csipke és az általam talált csipke nem voltak teljesen egyformák, de pont ezzel tettük különlegessé. Hiszen a dupla csipke kombinációt gyakran alkalmazzák a híres menyasszonyi ruha tervezők is.

Ha jobban ránagyítasz, akkor láthatod, hogy apró darabokból raktam össze a csipke díszítést. Be kell vallanom, hogy nem a haladós munkák közé tartozik ez a munkafolyamat, de a végeredmény mindig elégedettséggel tölt el.

Íme a kész menyasszonyi ruha. Bár a babán kicsit ferdén áll, a menyasszonyon tökéletes mutat!

Átalakítás után.
A kész alakítás

Bízom benne, hogy számodra is annyira érdekes volt ez a bejegyzés, mint számomra ez munkafolyamat.  Ha tetszett a bejegyzés, olvasd el a következő részt is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

59 + = 64