Menyasszonyi ruha átalakítás – Hogyan készítsünk egyenes dekoltázsból szív formájút?

 

Menyasszonyi ruha átalakítás ? Fordult már elő veletek vagy egy ismerősötökkel, hogy az online rendelt menyasszonyi ruha nem teljesen olyan volt, mint amit valójában szerettet volna? Ha igen, akkor a menyasszonyi ruha átalakítás a megoldás!

Nemrégen ismertem meg egy kedves arát, menyasszonyi ruha átalakítás és a menyasszonyi ruha méretre igazítás során, aki online rendelte meg a ruháját, de ami megérkezett az nem teljesen olyan, amit szeretett volna. Kihangsúlyoznám, hogy nem a méret különbség volt az egyetlen gond, hiszen minimális esetben fordul el, hogy a szabványméret szerint készült esküvői ruha valakire tökéletesen passzol mind bőségben mind hosszban.

 

 

 

menyasszonyi ruha átalakítás
Az eredeti fotó, amely alapján lett rendelve a menyasszonyi ruha.

Az áhított menyasszonyi ruha ívelt dekoltázsú a szoknyája habos mégis rendezett hatást kelt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kézbesített menyasszonyi ruha, ami elől rövid hátul hosszú fazon, egyenes dekoltázzsal és a szoknyája habos, de kicsit keszekusza.

 

 

 

Menyasszonyi ruha átalakítás

Megbeszéltük, hogy az ívelt helyett a szív formájú dekoltázs előnyösebb lenne számára, a szoknyarészt megrövidítem, és a felhúzásokat rendezem, illetve az uszályt szépen lekerekítem.

A menyasszonyi ruha átalakítás során folyamatosan törekedtem arra, hogy a kapott kép alapján dolgozzak. Hiszen a végeredmény mindenképpen a menyasszony által küldött kép pontos mása kellett, hogy legyen. Számomra nagyon fontos, hogy ne térjek el stílustól és a végeredmény, tetsszen.

Sorrendben írom le a műveleteket, hátha kedvet kaptok egy menyasszonyi ruha átalakításához.

Elsőnek mindenképpen a bőség beállításával kezdem, ami az oldalvarrásnál készül. Kifordítom a menyasszonyi ruhát és elvarrom a fölösleges bőséget.

Menyasszonyi ruha átalakítás – dekoltázs

Ennél a menyasszonyi ruhánál

Szív forma átalakítás

a dekoltázs széle végig flitteres-gyöngyös. Ezért javaslom, hogy azon a szakaszon, bontsd le a díszítést és rakd el, mert szükségünk lesz rá még a későbbiek során. Ne felejtsd el elvarrni a gyöngyöt ott ahol megbontottad, hiszen minden bizonnyal le fog szaladni még a következő pár is. Ismét kifordítom, a ruhát megjelölöm a közepét, hogy szimmetrikusan tudjam bejelölni a szívformát. Ha ez megtörtént, akkor ki is varrom a jelölés mentén. Nagyon fontos, hogy szimmetrikus legyen, ellenkező esetben helyreállíthatatlan hibát követünk el. Ezután ki kell vágni a fölösleget és csak ezek után lehet vissza fordítani a menyasszonyi ruhát, hogy leellenőrizzük a végeredményt. Ha minden tökéletes, akkor megvasaljuk és a flittereket illetve gyöngyöket visszavarrjuk úgy, ahogy eredetileg voltak.

Menyasszonyi ruha átalakítás – szoknya

A szoknya hossza se volt megfelelő, hiszen ha rövid a ruha, akkor is célszerű beállítani a menyasszony számára a megfelelő hosszt. Az alapréteget befelé felhajtom, kézzel megvarrom. A habokat eligazgatom és pontvarrással rögzítem. (Majd vasalom)

Az uszályt szépen körbe vágom, hogy a formája megfelelő legyen. Eztán 2 x 1 mm-en beszegem.

Végül készre vasalom a menyasszonyi ruhát.

Őszintén bevallom, hogy nem nagyon bonyolult egy ilyen menyasszonyi ruha átalakítás, de ha nem vagy jártas a varrásban, akkor ne a menyasszonyi ruhádon kezdj el kísérletezni. Inkább bízd szakemberre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 17 =