Menyasszonyi ruha átalakítás – Rosszul kezdődött, de jól végződött.

Menyasszonyi ruha átalakítás story!

Egy rosszul sikerűt menyasszonyi ruha átalakítás után hívott fel telefonon egy elkeseredett anyuka, hogy tudnék e segíteni, megmenteni a lánya esküvőjét. Elmesélte, hogy vettek egy menyasszonyi ruhát, ami finoman fogalmazva is ……

„több sebből vérzik”. Őszinte leszek veletek. Elsőnek megtorpantam, nem voltam biztos magamban, amikor kiderült, hogy mik a problémák és mennyire kevés időm van az esküvőig. A menyasszonyi ruha átalakítás egyszer már megtörtént, abban a szalonban ahol megvásárolták az esküvői ruhát.

A foglaláskor ott volt az anyuka is és mindent megbeszélt az eladónővel, aki segített megtalálni a szerelem ruhát, de az elvitelkor már nem tudott ott lenni a menyasszonnyal. Sajnos nem feltétlen látjuk a hibákat, ha rajtunk van a menyasszonyi ruha, ezért is érdemes az elvitelre is magaddal vinni egy kritikus szemlélőt.

    menyasszonyi ruha átalakítás  menyasszonyi ruha átalakítás

 

A képeken tökéletesen látható, hogy a mellnél és az oldalánál eláll, az oldala foltos az alja cikk-cakkosan van levágva. Arról már nem is beszélve, hogy nem sikerült egyenesen felhajtani és az alapréteg illetve a bélés is borzasztóan van eldolgozva.

A menyasszonyi ruha átalakítás kicsit részletesebben.

Elsősorban a fölösleges bőséget akartam eltüntetni, amihez csak úgy férhettem hozzá, hogy a bélését kibontottam az oldalánál. Ekkor vettem észre, hogy a mellrésznél van beépítve a szivacsos push up, amit mindig közvetlen a cicinél kellene rögzíteni a ruhához, hogy alá támasza azt és gyönyörű dekoltázst biztosítson. A ruha mellrészénél a rétegek közé kemény formázó push up-ot építenek, hogy tökéletes formájú legyen a mellnél. Ezért a szivacsos push up-ot kicseréltem a formázó push up-ra.

menyasszonyi ruha átalakítás

menyasszonyi ruha átalakítás

A ruha mellbősége jó volt, csak nagyon elállt a cicinél. Ilyenkor kizárólag csak az elejéből szabad elvenni a fölösleges bőséget, mert ha az oldalánál egyformán veszem el, akkor szűk lesz a ruha.

 

 

A foltot az oldalán a sok ragasztó idézte elő. A csipkét óvatosan, forró gőzzel felhevítettem, így könnyen elvált az alapanyagtól és ki tudtam szedni a fölösleges ragasztót. Sajnos ezzel még nem orvosoltam teljesen a problémát, így aztán benzines (Bármely gyógyszertárban lehet kapni.) vattapamaccsal tisztítottam. Utána vanish szappanos szivaccsal mostam át és végezetül tiszta vízzel öblítettem le.

Az alján, miden tüllréteget leegyenesítettem, a bélés felhajtását lebontottam és egyenesre vágás után 2 x 1 mm-en felhajtottam.

Íme a végeredmény…….

A kevés idő és aggodalom ellenére, tökéletes lett a végeredmény.

A menyasszonyi ruha átalakítás talán egyszerűnek tűnhet így a cikket olvasva. De hidd el, hogy aki ezt a ruhát elsőnek átalakította is ő is így gondolta, hogy nem szükséges a menyasszonyi ruha átalakításhoz különösebb szakértelem. Kihangsúlyoznám, hogy ritkán fordul elő olyan, hogy egy esküvői ruhaszalonban nem megfelelően igazítják rád a menyasszonyi ruhád. Bár szerintem senkit se vigasztal, ha azt mondom, hogy száz menyasszonyból csak egy jár így, és azaz egy Te vagy. Viszont egy dologban biztos lehetsz, hogy mindig van megoldás!!!…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

63 − 61 =