Az esküvői fotózás titkai – amikre nem gondoltál volna előtte

Az esküvői fotókon úgy szeretnénk kinézni,

esküvői fotózás

mint a legszebb királyfi és királykisasszony, akik végre elnyerték egymás kegyeit, és persze a fele királyságot is.

Érthető, hogy szigorúak az elvárásaink. Hiszen az esküvő életünk legszebb napja, ahol mindennek tökéletesnek kell lennie: nincs ez másképpen az esküvői fotózás esetében sem. Az esküvői fotózás eredménye egész életünkre velünk marad, alig várják a közeli rokonok, barátok. Az ifjú pár pedig sokszor csak az esküvői fotókon pillant meg először olyan értékes pillanatokat, mint a nagymama meghatódott pityergése, vagy az örömanya táncnál ledobott cipője.

Elképesztően fontos tehát, hogy az esküvői fotók pompásan sikerüljenek, hogy a legjobb szögből, jó fényviszonyok mellett, gyönyörű helyszínen készüljenek, hogy a legjobb formánkat mutassák. Hogy a háttérben semmi ne látsszon, ami megzavarhatná az idillt, ne látsszon, ha fázunk, izzadunk, vagy éppen fáradunk. Hogy egyetlen megálmodott ódon kastélyablak, kis tavacskán lévő híd, majd pedig egyetlen meghívott se maradjon ki.

Nem túlzás tehát azt állítani, hogy nem csak az esküvő, de az esküvői fotózás is életünk egyik legfontosabb eseménye. Azt szoktam javasolni, hogy csakis profi esküvői fotóst kérjünk fel a feladatra. Nem érdemes spórolni, vagy ismeőssel megoldani egy ilyen fontos dolgot. Hiszen rengeteg hozzáértést, tapasztalatot, illetve profi eszközkészletet kíván. Sem a vendégként meghívott ismerősnek, sem a virágokat fotózó barátnak nem lesz ehhez megfelelő tapasztalata. Gondoljunk csak bele, egy esküvői fotózás több részből áll! Egy külön kiválasztott napon az úgynevezett kreatív fotózás az, amit sokan, hagyományosan, esküvői fotózás alatt értenek. Azaz, amikor az ifjú pár frissen, szépen, több pózba is beáll a szabadban, vagy egy belső térben. Ez előtt pedig akár jegyes fotózás is lehetséges egy egyszerűbb ruhában, hogy pár tagjai összeszokjanak a profi esküvői fotóssal, illetve saját magukat is hozzászoktassák a fényképezkedéshez. Csak mindezek után következik maga a ceremóniafotózás.

Érthető, hogy bizonyos események előtt csak nagy vonalakban tudjuk elképzelni, hogy mi is lesz a lényegük. Kívülállóként láthattunk már esküvőt, de amikor mi vagyunk az alanyok, rájövünk, hogy többről van itt szó, mint puszta mosolygásról. Hagyjuk a szakemberekre a gördülékeny ügymenetet! Azért fogadtunk fel profi szolgáltatókat, mert ők nem csak a szakértelmük, de a tapasztalatuk, rutinjuk segítségével is tudják biztosítani azt, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön. A profi esküvői fotós tudja, mire kell figyelni, melyik pillanatot kell elkapni. Senki sem fotómodell, vajon mit kell tenni, hogyan kell pózolni? Ezekre a kérdésekre gyorsan választ kaphatunk, ha profira bízzuk magunkat. A mi dolgunk, hogy mosolyogjunk és örüljünk egymásnak, ünnepeljük a szerelmünket. Nyugodjunk meg, lazítsunk, bízzunk meg bennük!

Vegyük tehát komolyan az esküvői fotózást, áldozzunk a megjelenésünkre, lehetőség szerint legyünk kipihentek, hiszen, ha rosszul sikerülnek a fotók, azt sajnos egész életünkben bánni fogjuk! Ezért is érdemes csakis profi szakemberhez, rutinos esküvői fotóshoz fordulnunk, aki ért az emberek nyelvén is! 🙂

Jó készölődést, ha esküvő előtt álltok! üdv: fotobese

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

− 5 = 3